Odbor za ljudska prava Vranje

ZAVRŠENI RADOVI NA OBJEKTU SIGURNE KUĆE

 (slika: )

/Vranje, 01.10.2017./ Odbor za ljudska prava Vranje realizovao je projekat “Građevinski radovi na objektu Sigurne kuće” u periodu 01. Jun - 30. Septembra 2017. godine. Projekat je finansiran od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture I opštine Vladičin Han.

U okviru planiranih radova, sagrađen je novi ogradni zid, postaljena žičana ograda i urađen je novi betonski plato ispred Sigurne kuće, čime je povećan stepen  bezbednost korisnica koje su smeštene u objektu. Izradom i montiranjem metalne ograde na terasi  stvoreni su bezbedniji  uslovi za boravak dece koja su često, kao žrtve porodičnog nasilja,  sa svojim majkama stanari Sigurne kuće. Bojenjem unutrašnjih zidova, ambijent u kući je postao prijatniji za boravak a higijena je bitno poboljšana. Građevinski radovi na objektu Sigurne kuće završeni su u planiranom roku.

U redovnom monitoringu realizacije projekta, predstavnice Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, posetile su Odbor za ljudska prava Vranje. Obilaskom Sigurne kuće, predstavnice ministarstva  imale su priliku da se uvere u kvalitet izvedenih radova. Predočeni su im dalji planovi I porebe ove ustanove, kako bi Sigurna kuća bila što bezbednije mesto za žene žrtve porodičnog i partnerskog nasilja.