Odbor za ljudska prava Vranje

POTPISAN UGOVOR ZA PROJEKAT “Građevinski radovi na objektu Sigurne kuće” Vranje

Suzana Antić Ristić, predsednica udruženja Odbor za ljudska prava Vranje-SOS telefon Vranje i prof. dr Zorana Mihajlović, potpresednica Vlade i ministarka građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе. (slika: )
Suzana Antić Ristić, predsednica udruženja Odbor za ljudska prava Vranje-SOS telefon Vranje i prof. dr Zorana Mihajlović, potpresednica Vlade i ministarka građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе.

/ Beograd, 23.05.2017. / Danas je u Beogradu,  u zgradi Vlade Republike Srbije, potpisan  ugovor za sufinansiranje projekta “Građevinski radovi na objektu Sigurne kuće”Vranje.

Ugovor je potpisala predstavnica Odbora za ljudska prava Vranje, čiji je projekat   u okviru programa specijalizovani SOS telefon Vranje za podršku I pomoć ženama sa iskustvom porodično-partnerskog nasilja, podržan u okviru javnog konkursa Ministarstva građevinarstva, saobraćaja I infrastructure I aktivnosti Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Pratneri na ovom projektu su Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite Vranje i opština Vladičin Han, koja je sopstvenim  sredstvima  doprinela uspehu u okviru konkursnog nadmetanja svih poslatih projekata.

Projekat  Odbora Vranje  je jedan od deset podržanih projekata u Srbiji I omogući će sređivanje zgrade I dvorišta regionalne Sigurne kuće koja je dostupna svima ženama I deci žrtvama nasilja, a  pre svega korisnicama iz regiona Pčinjskog okruga.