Odbor za ljudska prava Vranje

Tribina “Otvaram vrata, imam podršku” održana u Trgovištu

Tribina u Trgovištu. (slika: )
Tribina u Trgovištu.

/ Trgovište, 25.04.2017. / Odbor za ljudska prava Vranje u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade Trgovište održao je u Domu kulture u Trgovištu,  tribinu  pod nazivom „Otvaram vrata, imam podršku“.

Teme trbine bile su: informisanje građana o sistemima podrške u slučaju porodičnog i partnerskog nasilja, rad radne grupe Lokalne mreže mreže za borbu protiv nasilja nad ženama u porodici i partnerskim odnosima u opštini Trgovište, novi  Zakon o sprečavanju nasilja u porodici,  prevenciji i reagovanju na nasilje.

Na skupu su govorili : Zdravka Gigov - dipl. psihološkinja, stručna radnica za specijalizovani rad sa žrtvama, saradnica SOS telefona Vranje u prevenciji i pomoći žrtvama nasilja u porodici i partnerskim odnosima, Suzana Antić Ristić i Miroslava Despotovi,  ispred Odbora za ljudska prava - SOS Telefona Vranje i članovi lokalne mreže za borbu protiv nasilja u porodici i partnerskim odnosima opštine Trgovište: Milena Kostić Nedeljković, direktorka Centra za socijalni rad Trgovište, Miroslav Tomić, zamenik javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva Vranje i Milutin Zlatković, inspektor PS u Trgovištu.

Istog dana održan je sastanak radne grupe Lokalne mreže za borbu protiv nasilja nad ženama u porodici i partnerskim odnosima u opštini Trgovište.