Odbor za ljudska prava Vranje

Odeljak: Vesti

Reakcija Mreže Žene protiv nasilja na izjavu Ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja povodom raspisivanja konkursa za us

/Beograd, 16.10.2018./ Povodom izjave, kojom ministar skreće pažnju javnosti sa nezakonitog rapisivanja konkursa, na ulogu izvesnog Aleksandra Đorđevića u nameštanju konkursa, organizacije članice Mreže Žene protiv nasilja podsećaju javnost da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pokušava Zaključkom Vlade da suspenduje član 64, Zakona o socijalnoj zaštiti. Moguće je da je ministar Zoran Đorđević doveo u zabludu Vladu Republike Srbije, ne navodeći jasno da se socijalne usluge po važećem zakonu nabavljaju putem javne nabavke, a ne konkursom.

+ ČITAJ DALJE
DEJANA Dexi STOSIC, peer educator of SOS phone program Vranje -

Dejana DEXI Stošić - vršnjačka edukatorka SOS kutka za devojke iz Vranja, AMBASADORKA MLADIH SRBIJE U EVROPSKOJ WAVE MREŽI

/Brisel - Vranje 03.10.2018./ Žiri Step Up! kampanje koju realizuje evropska mreža WAVE, 3. oktobra 2018. godine, izabrao je Dejan Dexi Stošić, vršnjačku edukatorku „SOS Kutka za devojke Vranje“ , za ambasadorku mladih iz Srbije. Ove godine je po prvi put izabrana grupa od 11 ambasadorki/a mladih Wave mreže u Evropi, gde je iz 20 zemalja bilo preko 200 prijava na konkursu. Dejana Dexi Stošić je izabrana za ambasadorku mladih iz Srbiji, u konkurenciji skoro 40 prijava.

+ ČITAJ DALJE
 (slika:: )

PITAMO GRAĐANKE I GRAĐANE VRANJA DA LI SU ZA PROMENU GRADSKE ODLUKE DA SOS TELEFON VRANJE DOBIJE STATUS LOKALNE SOCIJALNE USLUGE!

/ Vranje, septembar 2018./ Aktivistkinje SOS Telefona Vranje i SOS Kutka za devojke organizovale su ulične akcije u centru grada. Ovom prilikom sa gradjankama i gradjanima Vranja uradjena je anketa o porodično-partnerskom nasilju u našem gradu i SOS Telefonu Vranje, kao specijalizovanom servisu za pomoć i podršku žrtvama porodično-partnerskog nasilja. SOS Telefon Vranje - 0800 001 017 - besplatan poziv Pozovite, informišite se!

+ ČITAJ DALJE
 (slika:: )

Akcija povodom Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima

/Vranje, 30. jul 2018./ Odbor za ljudska prava Vranje –SOS Telefon Vranje obeležio je 30. Jul – Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima. Uličnom akcijom i deljenjem edukativnih letaka, gradjani I gradjanke Vranja detaljnije su informisani o problemu i oblicima trgovine ljudima, kako prepoznati, zaštiti se i kome se obratiti za pomoć.

+ ČITAJ DALJE
Završni sastanak prdestavnica Odbora za ljudska prava Vranje - SOS telefona Vranje, UNDP-a i partnera na projektu Zapošljavanje žena

Uspešno završen projekat Zapošljavanje žena - Samostalan život

/ Vranje, 29.06.2018. /Posle završene tromesečne obuke za rad i posle završenog projekta, 11 žena koje su pretrpele ili su sa iskustvom partnerskog I porodičnog nasilja na teritoriji grada Vranja, (projektom planirano najmanje 5 žena), nastavlja da radi sa statusom RADNI ODNOS kod 7 poslodavaca, rezultat je projekta “Samostalan život” koji je Odbor za ljudska prava Vranje u okviru Programa SOS telefon Vranje realizovao šest meseci, od januara do 30. juna 2018. godine, uz podršku Projekta za promovisanje inkluzivnih tržišta rada u projektu zapadnog Balkana (UNDP). Od 1. jula 2018. godine, jedna žena nastavlja radni odnos NA NEODREĐENO VREME, kod našeg partnera na projektu “STEJPAK” u Vranju.

+ ČITAJ DALJE