Odbor za ljudska prava Vranje

Odeljak: Vesti

 (slika:: )

Poziv za feminističke umetnice!

/Beograd, oktobar 2018./ WAVE Mreža traži umetnice, crtačice, karikaturistkinje koje bi predstavile sopstvenu viziiju i interpretaciju inspirativne junakinje – Shero – koja bi bila zagovaračica promena u društvu. Zamisli dan u životu heroine čiji se život sastoji od sprečavanja i zaustavljanaja nasilja nad ženama i devojakama.

+ ČITAJ DALJE

Reakcija Mreže Žene protiv nasilja na izjavu Ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja povodom raspisivanja konkursa za us

/Beograd, 16.10.2018./ Povodom izjave, kojom ministar skreće pažnju javnosti sa nezakonitog rapisivanja konkursa, na ulogu izvesnog Aleksandra Đorđevića u nameštanju konkursa, organizacije članice Mreže Žene protiv nasilja podsećaju javnost da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pokušava Zaključkom Vlade da suspenduje član 64, Zakona o socijalnoj zaštiti. Moguće je da je ministar Zoran Đorđević doveo u zabludu Vladu Republike Srbije, ne navodeći jasno da se socijalne usluge po važećem zakonu nabavljaju putem javne nabavke, a ne konkursom.

+ ČITAJ DALJE