Odbor za ljudska prava Vranje

ODBOR ZA LJUDSKA PRAVA VRANJE I TRAG FONDACIJA PODELILI HUMANITARNU POMOĆ MIGRANTIMA U PREŠEVU

Volonteri i volonterke Odbora za ljudska prava Vranje sa predstavnicima Trag fondacije i Crvenog krsta Preševo. (Volunteers of Human Rights Committee Vranje with representatives of the Trag Foundation and the Red Cross Presevo ).  (slika: )
Volonteri i volonterke Odbora za ljudska prava Vranje sa predstavnicima Trag fondacije i Crvenog krsta Preševo. (Volunteers of Human Rights Committee Vranje with representatives of the Trag Foundation and the Red Cross Presevo ).

/ Preševo, 29.09.2015. / Aktivisti Odbora za ljudska prava Vranje – SOS telefon Vranje u saradnji sa Trag Fondacijom u utorak, 29.09.2015. godine,  podelili su u Preševu migrantima  humanitarnu pomoć – higijenske  pakete I flaširanu vodu. 

Ovo je prva isporuka humanitarne pomoći u okviru korporativne akcije prikupljanja urgentne humanitarne pomoći – “PAKET POMOĆI MIGRANTIMA”, koja je namenjena prevenstveno ženama i deci u Kolektivnom centru za prihvat migranata u Preševu.

 Humanitarni paketi donacija su Delta Fondacije I kompanije Delta DMD.

 Odbor za ljudska prava Vranje i dalje poziva sve zainteresovane kompanije, preduzeća, proizvođače, trgovinske firme da se pridruže i svojim angažovanjem pruže neophodnu trenutnu pomoć i doprinesu održanju osnovnih higijenskih i životnih uslova, pre svega za žene i decu migrante, kojima je to potrebno.

 Po zvaničnim podacima, u talasu migracije, sve je veći broj dece i žena, od kojih su neke u poodmakloj trudnoći, iznemogle, sa bebama starosti od nekoliko dana i meseci.